Základní informace

Dorty peču individuálně na zakázku vždy po domluvě se zákazníkem

Skladba dortu

Obecné

Primárně používám špaldovou hladkou a špaldovou celozrnnou mouku. Špaldová mouka je lépe stravitelná (díky většímu obsahu vlákniny). 
Ceny dortu jsou individuální podle použitých surovin, náročnosti zdobení, modelací a dalších doplňků - čerstvé květiny, zápich na objednávku apod.

Korpusy

  • piškotový vanilkový
  • piškotový kakaový
  • extra čoko
  • ořechový
  • makový
  • red velvet
  • mrkvový

Krémy

Základní krém je smetanový (mascarpone se šlehačkou). Lze přidat:

  • zakysaná smetana
  • cream cheese
  • tvaroh
  • jogurt

Ovoce

  • jahody
  • maliny
  • lesní směs
  • borůvky
  • višně
  • ostružiny
  • mango
  • jablka se skořicí
  • hrušky s hřebíčkem

Jiné příchutě

  • čokoláda (tmavá, bílá)
  • stracciatella
  • karamel
  • pistácie
  • griliáš
  • káva + amaretto
  • lemon curd
  • mango
  • maracuja

Velikost dortu = počet porcí

  • průměr 15cm = 8-10P
  • průměr 17cm = 10-15P
  • průměr 20cm = 15-20P
  • průměr 22cm = 20-25P
  • Toto jsou nejčastější velikosti jednopatrových dortů. Větší nebo patrové řešíme individuálně.

Na povrchu dortu je nejčastěji bílkovo-máslový krém (je pevný a lze na něj dát fondánové ozdoby). Případně potah fondánem nebo smetanový krém - u lehkých ovocných dortíků. Vždy záleží na typu dortu a domluvě.

Oblíbené kombinace


  • vanilkový korpus + malinový/jahodový krém
  • vanilkový korpus + mangový krém + mango
  • vanilkový korpus + smetanový krém + jahody a lemon curd
  • kakaový korpus + čokoládový krém + maliny
  • extra čoko korpus + čokoládová ganache + čokoládový krém

Kombinace korpusů a krémů pro inspiraci viz kavárenské dorty https://www.sladkeplynuti.cz/ostatni/